Rubriky
Oznámení

Na vlnách internetového rádia

A nejenom internetového, ale dokonce polského internetového! Jmenuje se Radio ART a pravidelně přenáší záznamy pořadu Czeskie Rozmowy v Lokatorze. Takže pokud si chcete poslechnout, co jsme s Vítem Kremličkou povídali 26. března 2007 v Krakově, stačí kliknout na přepojení pod těmito řádky.
Musím říci, že atmosféra v klubu Lokator byla toho večera vynikající, publikum jiskřilo, a tak se místy až rozverně povídalo o starém undergroundu a nynějším undergroundovém boomu, o situaci současné české literatury apod.
Czesie Rozmowy jsou také pravidelně přepisovány a přetiskovány v časopise Mrówkojad, který vychází každý měsíc v nákladu tisíc výtisků pro pravidelné návštěvníky klubu Lokator. Celé to financuje Piotrek, grafik a majitel klubu Lokator. Jen tak, pro radost. Je to úkaz, ke kterému bych mohl přirovnat snad jenom Výčepní list z Rodinného výčepu v Přibyslavi u Nového Města nad Metují. V Mrówkojadu jsem si tak přečetl například vzpomínky Ivo Vodseďálka na setkání s Hrabalem, rozhovor s básníkem Jiřím Kotenem a další zajímavé české materiály.
Než přijde odkaz na Radio ART, chci ještě s poděkováním uvést jména těch, kdo nás pozvali a hostili: byli to Igor Kędzierski, Karolina Majchrzak a Piotr Gierowski.
A teď už ten poslech.
Hlavní stránka: www.radioart.cz.