Rubriky
Oznámení

Psice Hany Fouskové

Ve středu 17. září 2008 byla na literárním večeru nakladatelství dybbuk v čítárně pražského Unijazzu uvedena nová sbírka básní Hany Fouskové Psice.
Autorka přijela ze Světlé pod Ještědem v doprovodu své velké černé novofoundlandice Džalmy a tichým hlasem na hranici slyšitelnosti přečetla z knížky několik básní. (Viz zajímavý záběr od Martina Langera.)
Sbírka Psice zahrnuje výběr z básní napsaných mezi lety 1998–2008, tedy zhruba od vydání prvotiny Jizvy až do současnosti. V grafické úpravě našly své místo i reprodukce autorčiných olejomaleb, které jsou do knihy vlepeny a výtisk od výtisku se navíc různí jejich výběr, takže sbírka získává bezmála charakter bibliofilie.
Vydání Psice bylo ohlášeno ukázkami otištěnými v literárních časopisech A2 (26/2008) nebo Host (9/2008), stejně jako výběrem dosud nezveřejněných básní z 90. let v internetové Dobré adrese (zde výstřižek).

Zároveň v těchto dnech probíhá v kostele sv. Vojtěcha v Ústí nad Labem společná výstava obrazů Hany Fouskové a Zdeňka Koška, kterou zorganizoval ústecký Fokus. Další, už samostatnou výstavu Hany Fouskové, připravuje na prosinec kino v Lysé nad Labem.

Přejít na související stránky: nakladatelství dybbukprofil Hany FouskovéHostA2 kulturní týdeníkDobrá adresabásně na stránkách Pobocza.