Rubriky
Oznámení

Stisk je v tisku!

Stisk je nová knížka mých textů – ale jelikož jsou z let 1993–2007, výraz “nová” je, uznávám, trochu na pováženou. Pluto za tu dobu ze zemského pohledu urazil dráhu od 23. stupně Štíra do 27. stupně Střelce a podle názoru části vědecké obce dokonce přestal být planetou. To myslím stojí za připomenutí.
Stisku se ujalo nakladatelství Torst jako své 420. publikace. Sazbu písmem Juvenis Medium 1. Střešovické písmolijny zhotovil a obálku navrhl Jan Čumlivski, text redigoval Jan Šulc.
První upoutávka na Stisk vyšla ve čtvrtek 1. listopadu v 18. čísle literárního obtýdeníku Tvar. Je to próza Michal přes noc, ovšem ve “snovém sestřihu”, která se od Michala přes noc ve Stisku poněkud odpoutal a žije si samostatným životem.
A pustí-li tiskárna Stisk ze svých lisů podle plánu, měla by být knížka přivítána dvěma autorskými večery, na které tímto zvu:
v Praze – v úterý 27. listopadu 2007 v 17 hodin v literární kavárně knihkupectví Academia, Václavské náměstí 34: promluvit by tu měli Jan Šulc a Miroslav Petříček a zvukový program zajistí RUiNU, komorní sekce známé industriální formace Kašpar von Urbach.
v Liberci – ve středu 12. prosince 2007 v 19.30 v Čajovně 82 vůní na Sokolském náměstí: tady už si všechno nejspíš budu muset zařídit sám.

Související odkazy: Torst, 1. Střešovická písmolijna, Tvar, Academia, Čajovna 82 vůní.