Rubriky
Oznámení

Dříve než vzápětí 26. 11. 2019

“Poťouchle krutá kabaretní férie plná pokleslého humoru a klepetnatců. Múzy jsou perlorodé. Showmani stárnou. Šťávičky tečou. Svatozář výhrůžně jiskří. Dramatický oblouk směřující do finální jeskyně. Láska a smrt, kečup a párek. Čekání na potlesk.”
Takto láká režisérka Lucia Kramárová spolu s okruhem svých spolupracovníků na reprízu jednoaktovky Dříve než vzápětí v úterý 26. listopadu 2018 od 19.30 v pražském Kampusu Hybernská. Hra byla napsána v roce 1993 a jevištní premiéru měla až po 25 letech, 13. 6. 2018.
Autor textu: Jaromír Typlt. Režie: Lucia Kramárová. Dramaturgie: Helena Jonášová. Scénografie: Barbora Maleninská. Hudební spolupráce: Václav Strýček. Klávesy: Jakub Ruschka.
Hrají – Beztoho: Matouš Fendrych. Bezmez: Vojtěch Vávra. Potomnes: Lukáš Ruml. Dozorce: Markéta Labusová. Amplituda: Tereza Těžká. Režisér: Lucia Kramárová.

(Tu hru jsem napsal ve svých dvaceti. Nejdřív jsem nevěřil všem, kdo říkali, že se to nedá zahrát. Pak jsem sám došel k přesvědčení, že se to nedá zahrát, a jedny nadšence jsem dokonce od pokusu o inscenaci odradil. A potom v roce 2018 přišla Lucia Kramárová se svými přáteli a najednou se to zahrát dá.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *