Rubriky
Oznámení

Na stěnách v Domě čtení

Zahlavi v Dome cteni 2012V případě několika svých textů, které jsou rozvrženy zároveň jako grafická kompozice, jsem už dlouho uvažoval i o “zveřejnění” v podobě výstavy, protože je to zase jiný způsob setkání s nimi.
Díky ochotě pražského Domu čtení vás nyní můžu pozvat v úterý 10. ledna 2012 v 18 hodin na vernisáž dvou textů – Clona (2002) a Kabinou vzhůru (2005). Budou tu vystaveny až do konce srpna 2012 pod společným názvem Záhlaví.
K zahájení výstavy jsem s velkým potěšením vyzval dva své přátele z oblasti hudební kompozice – Martina Smolku, který pronese úvodní slovo, a Petra Cíglera, který na lesní roh zahraje skladbu Giacinta Scelsiho a své vlastní autorské skladby.

Dům čtení najdete na adrese Ruská 192/1455, Praha 10. Tato pobočka Městské knihovny je dobře dostupná ze stanice metra Strašnická. Také tramvajemi číslo 22 a 7 ze zastávky Průběžná a 6 a 24 ze zastávky Kubánské náměstí. Na zastávce Pod Rapidem, přímo před knihovnou, staví autobus 175 projíždějící přes zastávky metra Florenc a Flora.

Vystavené texty si můžete prohlédnout i na monitoru svého počítače – Clona i Kabinou vzhůru jsou tu uloženy ve formátu PDF. Druhý z textů si navíc “zahrál” i v krátkém filmu o knížce Stisk (režie Martin Langer, ČT 2).

Související stránky: Dům čteníMartin SmolkaPetr Cígler.
Foto na plakátu Roman Machek.