Rubriky
Oznámení

Kam překliknout

Umísťuji sem několik odkazů na blogy, které mě v poslední době zaujaly.
Demolice
Protože jsem se tu sám několikrát vyjadřoval k bourání stavby libereckého obchodního domu Ještěd (nyní Tesco, projekt architektů M. Masáka a J. Hubáčka), samozřejmě musím doporučit i snímky z postupného zániku této stavby – zatímco fotograf Petr Ozogán, člen skupiny 7.65, ji mapuje jako každodenní kolemjdoucí, Antonín Dvořák (autor snímku vpravo) zachytil tento proces jako zájemce o architekturu náhodně projíždějící městem.
Industriál
Noční výpravy do továrních komplexů, dobrodružné slézání komínů, když bezpečnostní ostrahy zrovna nejsou nejpozornější, cesty podzemím, všechno “na vlastní nebezpečí”: obsáhlá fotografická dokumentace těchto aktivit je na stránkách “komínáře”.
Blog Boyon
Můj dobrý liberecký kamarád z Besançonu – nebo besançonský kamarád z Liberce (a nejenom kamarád, ale i dvorní překladatel do francouzštiny) – Jérôme Boyon mi poslal odkaz na svoje nově vytvořené webové stránky. Většina textů je v jeho mateřštině, ovšem žánrové rozpětí je pozoruhodně široké: od anarchistických politických polemik přes teorii vědy až po poezii. A brzy možná přibudou i fotky. Podívejte se.