Rubriky
Oznámení

Pavel Novotný ve Tvaru

Autor písně, která jednou určitě zdolá špici české hitparády – myslím samozřejmě píseň O prcání z alba Svět očima Munkikiho od skupiny Nabídka dne: –, vynálezce performujícího diktafonu Silvrex, básník, germanista, lovec zvuků a střihač Pavel Novotný z Liberce nedávno pronikl na titulní stránku literárního obtýdeníku Tvar s rozhovorem nazvaným Všechno, co najdu venku. (Otázky kladla Božena Správcová.)
Tvar má sice své internetové stránky, ale nedává na ně texty, pouze anotace takže se někde zkuste dopídit po tiskové podobě čísla 7/2008, vydaného 3. dubna.
Pavel se rozpovídal třeba o svém dlouhodobém projektu Tramvaj, ve kterém “mapuje” podivuhodnou trasu Liberec – Jablonec nad Nisou. Na jiném “mapování” téhož fenoménu teď mimochodem pracuje grafik Jan Měřička.
Než stačil rozhovor vyjít, Novotný už stačil překvapit s dalším projektem: zverboval na dvacet svých studentek a jednoho večera na schodišti liberecké univerzity z nich sestavil několikapatrový voiceband na téma Vesmír.
Pak že se v Liberci nic neděje!

Související stránky: skupina Nabídka dne:Pavel Novotný v Ursonate K. Schwitterse
K poslechu: Pavel Novotný – Lžička
(Je to tajemný předmět touhy? Je to intimní pomůcka? Je to konvexně konkávní očividný nesmysl? Nebo je to jedna z nejneodolatelnějších podob zrcadla? Radiofonickou kompozici odvysílal Český rozhlas 3 Vltava 27. října 2007.)